BLOG VAN BEAU VISAGE MET NIEUWS EN TIPS

Eiwitten zijn de bouwstenen van ons lichaam. Ze spelen een cruciale rol in veel biologische processen en zijn van vitaal belang voor de gezondheid van onze huid en ons algehele welzijn. Ondanks hun essentiële rol is er een groeiend eiwittekort in de voeding van veel mensen. Dit komt door veranderende dieetpatronen en een voorkeur voor verwerkt voedsel dat vaak arm is aan voedzame eiwitbronnen.

WAAROM EIWITTEN BELANGRIJK ZIJN VOOR DE HUID EN GEZONDHEID

Eiwitten zijn essentieel voor het behoud en de reparatie van de huidcellen, waardoor onze huid zijn stevigheid en elasticiteit behoudt. Collageen bijvoorbeeld is een eiwit dat verantwoordelijk is voor de structuur en stevigheid van de huid. Een tekort aan eiwitten kan leiden tot een verminderde collageenproductie, wat resulteert in een slappere en minder veerkrachtige huid. Eiwitten zijn niet alleen belangrijk voor de huid, maar ook essentieel voor de opbouw en reparatie van spieren, organen, enzymen en hormonen. Ze spelen ook een rol bij het reguleren van het immuunsysteem en het transport van voedingsstoffen door het lichaam.

HOEVEEL EIWITTEN HEB JE NODIG?

Veel mensen weten niet dat ze een eiwittekort hebben, omdat symptomen vaak onopvallend zijn en niet specifiek. Hoeveel eiwitten je nodig hebt hangt af van verschillende factoren zoals lichamelijke activiteit, leeftijd en metabolisme. Er is wel een richtlijn die je kunt volgen:

Niet sporters: lichaamsgewicht keer 0,8 = aantal gram wat je nodig hebt
Vegetariërs: lichaamsgewicht keer 1,2 = aantal gram wat je nodig hebt
Duursporters: lichaamsgewicht keer 1,4 = aantal gram wat je nodig hebt
Veganisten: lichaamsgewicht keer 1,6 = aantal gram wat je nodig hebt
Krachtsporters: lichaamsgewicht keer 1,8 = aantal gram wat je nodig hebt

Dit betekent bijvoorbeeld dat iemand die 70 kilo weegt en niet sport, per dag ongeveer 56 gram eiwitten nodig heeft. 

HOEVEEL EIWITTEN KRIJG JIJ BINNEN?

Hieronder vind je een richtlijn van voedingsmiddelen en hun eiwitinhoud.

 

VoedingsmiddelEiwitinhoud

1 ei13 gram

Kipfilet gekookt (100 gram)25 gram

Tofu (100 gram)8 gram

Kwark (100 gram)11 gram

Zalm (100 gram)25 gram

Pinda’s (100 gram)25 gram

Linzen (100 gram)9 gram

Kikkererwten (100 gram)8 gram


JE EIWITINNAME VERHOGEN

Je eiwitinname verhogen kun je doen door eiwitrijke voedingsmiddelen op te nemen in je dagelijkse maaltijden. Voedingsmiddelen zoals gevogelte, vis, eieren, zuivelproducten, peulvruchten, noten en zaden zijn uitstekende bronnen van eiwitten. Heb je moeite om voldoende eiwitten uit voedselbronnen te halen? Dan kun je een eiwitsupplement nemen. Er zijn veel verschillende eiwitsupplementen op de markt, zowel van dierlijke afkomst als plantaardige.

Onze Independent is volledig plantaardig en speciaal ontwikkeld voor mensen die kiezen voor een zuiver en natuurlijk product zonder onnodige toevoegingen. Voor jouw dagelijkse portie eiwitten, fruits&greens, natuurlijke antioxidanten, vitaminen & mineralen en collageenboosters. Je neemt het iedere dag bij je eerste maaltijd als aanvulling op je voeding zodat jouw huid niets hoeft mis te lopen. Independent is lekker met een amandeldrink of haverdrink. 

Je staat er misschien niet bij stil, maar vetten spelen een essentiële rol in onze gezondheid en huidgezondheid. Het is dan wel belangrijk om onderscheid te maken tussen gezonde en ongezonde vetten.

Ongezonde vetten
Ongezonde vetten zijn bijvoorbeeld transvetten. Het zijn kunstmatige vetten die vaak worden aangetroffen in bewerkte voedingsmiddelen zoals snacks en gefrituurd voedsel. Het is belangrijk om ze zo veel mogelijk te vermijden. Daarnaast zijn er de verzadigde vetten, die bijvoorbeeld in boter, kaas en vet vlees voorkomen. Een teveel aan verzadigde vetten kan het risico op hart- en vaatziekten verhogen.

Gezonde vetten
Maar welke vetten zijn dan wel goed voor ons? Dat zijn de onverzadigde vetten, die onder andere te vinden zijn in olijfolie, noten, zaden, avocado’s, vette vis en walnoten. Onverzadigde vetzuren zijn de belangrijke bouwstoffen van onverzadigde vetten. We kennen 3 verschillende vetzuren:

Omega 3-vetzuren: zijn essentieel voor ons lichaam omdat ze niet door het lichaam zelf aangemaakt kunnen worden en dus uit voeding verkregen moeten worden. De twee belangrijkste omega-3 vetzuren zijn eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA), die voorkomen in vette vis, lijnzaadolie, walnoten en chiazaad. Deze vetzuren zijn zeer belangrijk voor de gezondheid van het hart* en een gezonde hersenfunctie**.

Omega 6-vetzuren: ook deze vetzuren zijn essentieel voor het lichaam, maar we krijgen vaak teveel binnen omdat Omega vaak wordt toegevoegd aan bewerkte voedingsmiddelen. Het bekendste omega-6 vetzuur is linolzuur, dat voorkomt in plantaardige oliën zoals zonnebloemolie en maïsolie. Hoewel omega-6 vetzuren belangrijk zijn voor bepaalde lichaamsfuncties, is het belangrijk om de verhouding tussen omega-6 en omega-3 in balans te houden.

Omega 9-vetzuren: hoewel omega-9 vetzuren niet als essentieel worden beschouwd omdat het lichaam ze zelf kan aanmaken, hebben ze gunstige effecten op de gezondheid. Het bekendste Omega 9-vetzuur is te vinden in olijfolie.

De Omega-3 en Omega-6 balans
Hoewel mensen over het algemeen voldoende Omega-6 en Omega-9 binnenkrijgen, is de balans tussen deze vetzuren en Omega 3-vetzuren van groot belang voor een optimale gezondheid. De moderne westerse voeding bevat vaak te veel Omega 6 in verhouding tot Omega 3, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen. Daarom wordt aanbevolen om voedingsmiddelen die rijk zijn aan Omega-3-vetzuren, zoals vette vis (zalm, makreel, sardines) en lijnzaad, toe te voegen aan je dieet om deze balans te herstellen. Omdat de meeste mensen te weinig voedingsmiddelen consumeren die deze belangrijke vetzuren bevat, wordt geadviseerd om deze in de vorm van suppletie toe te voegen aan je voeding.

*gunstig effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA
**gunstig effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250mg DHA

Bron:
Orthokennis.nl

 

 

Big size face ois van LOOkx, nu 33% gratis!

LOOkX BIG SIZE TIME STO OIL:
Extra grote verpakking, extra lang genieten.
De olie die snel in de huid trekt, maar werkt als een serum, voor een strakke gladde huid. Twee druppels olie verstevigd tot in de diepere huidlagen, activeert de productie van hyaluron en stimuleerd de aanmaak van collageen.

LOOkX BALANCE OIL:
De olie die de huid in balans brengt. Twee druppels olie kalmeert eczeem, neemt roodheid weg, repareert, egaliseert, ontstresst en werkt anti-aging.
plantstamcellen versterken de werking van het product

 

 

Eiwitten voor een mooie huid: krijg jij ze voldoende?

- Eiwitten helpen bij herstel van lichaamscellen, waaronder ook cellen belangrijk voor de huid.
- Eiwitten spelen een rol bij transport van diverse stoffen in het bloeden lichaamscellen.
- Eiwitten helpen de spijsvertering en het afweermechanisme, dus voorkomen van acne, een droge schilferige huid  en huidveroudering.
- Eiwitten bevorderen de spieropbouw en herstel van spieren.
- En wist je dat inname van voldoende eiwitten eetbuien kan reguleren?

Je kunt je behoefte uitrekenen door jouw lichaamsgewicht x ....gram te doen

....x 0,8 gram voor niet sporter
....x 1,2 gram voor vegetariers
....x 1,4 gram voor duursporters
....x 1,6 gram voor veganisten
....x 1,8 gram voor krachtsporter
 

Hoe kom ik aan voldoende eiwitten?

Door het eten van eieren, vis, vlees, noten, zaden,skyr, groenten.
Dit kun je aanvullen met de CELLICS INDEPENDENT, een eiwitpoeder met vele vitamines en voldoende plantaardige eiwitten.

 

 

Yes!

Vandaag is mijn nieuwe website online gegaan.

Leuk dat je terecht bent gekomen bij de blog van Schoonheidssalon Beau Visage.

Omdat wij regelmatig een nieuwe blog maken, blijf je altijd op de hoogte

van de laatste nieuwtjes.

PROOFLOOKSBETTER FACIAL

Je huid nu,is niet meer hetzelfde als hoe je huid gisteren was.Of zoals ze morgen zal zijn.

Je huid leeft.
Ze is constant in beweging.
Ze verandert met het verstrijken van de tijd.

Of het nu komt door de zon, je dieet, hormonen, slaap, stress of het natuurlijke verouderingsproces.
Je huid past zich altijd aan de omstandigheden aan.

Je huid is everychanging.
Daarom heb je huidverzorging nodig die altijd werkt.

Huidverzorging met bewezen resultaat.
In plaatsvinden loze beloftes.

Zie er altijd op je best uit.
LOOkX- cosmetica for thé Everchanging Skin

Look Better